סוג החוט
מומלץ לעבוד עם חוט שמוגדר רך ולא חצי קשה, 2 חוטים בעלי אותו עובי שנראים אותו הדבר יתנהגו באופן לגמרי שונה בדרגות רכות שונות, עם חוט קשה לא ניתן לסרוג וחוט חצי קשה ימרר לאצבעות את החיים.
עובי חוט
כשסורגים במתכת מומלץ להשתמש בחוטים דקים מאד, העובי השכיח ביותר הינו 0.3 ממ הנקרא גם 28גייג'. ככל שערך הגייג' גבוה יותר כך העובי דק יותר. ניתן לסרוג גם בחוטים מעט עבים יותר 0.4 ממ, אם כי זה לא קל, ככל שסורגים עם חוט דק יותר התכשיט יהיה רך וגמיש יותר.
טמפרטורת החדר
כן, לא רק באוכל יש לכך חשיבות,
טמפרטורת החדר והחוט משפיעים על גמישות חוט המתכת, כאשר קר החוט נוקשה וקשה לסרוג איתו, לעיתים צריך לסרוג מעט לפני שמתחילים את הפרוייקט עצמו כדי "לחמם" את החוט.
לא למתוח
צריך לזכור שחוט מתכת מתקשה כאשר מותחים אותו ולכן מומלץ להמנע ממשיכה מיותרת מאחר והעבודה תהיה יותר קשה. באופן כללי בשל כך מומלץ לבחור טכניקות שאינן כרוכות במתח על החוט להבדיל מסריגה בצמר או כותנה.
למתכת יש זיכרון
המתכת זוכרת כל כיפוף וגם אם למראית עין החוט חזר למקומו והתיישר, תהיה לו תמיד נטיה להתכופף באותו מקום שוב, לכן חשוב להמנע מפרימה וסריגה מחדש.
מסרגה
כסף או זהב נוטים לשחוק את המסרגה ולכן כדאי לבחור מסרגה מאיכות טובה שתישחק יותר לאט, סריגה עם מסרגה שחוקה חורקת, לא נעימה ועשויה לפגוע באיכות הסריגה.
גימור קצוות
כשסורגים בכסף או זהב חשוב מאד להקפיד על גימורים מאחר וקצה שבולט מתכשיט ודוקר את מי שעונדת אותו הוא חוויה מאד לא נעימה. מאותה סיבה מומלץ לחתוך את החוט על ידי "עייפות" ולא חיתוך באמצעות מכשיר כמו קטר או מספריים. מעייפים את החוט על ידי תנועה סיבובית מהירה בנקודה בה רוצים שהוא ייחתך. כך הכסף או הזהב יחתכו בצורה "רכה" יותר והקצוות יהיו פחות חדים.
סריגה בכסף וזהב ממכרת.... ראו הוזהרתם :)
here is the original article in english :
http://yooladesign.blogspot.com/2011/03/how-to-crochet-with-metal-wires-basics.html